torstai 3. toukokuuta 2018

Pieniä hyviä asioita, hymyjä ja huulipunaa

Kun valoa on enemmän, näemme asiat paremmin. Ikkunat pesemättä. Koti on sekainen ja likainen. Koira tuo tuliaisena ulkoa hiekkalaatikon ja jälleen olet imurin letkun varressa. Lasten välikausivaatteet ovat talven aikana kutistuneet ja joudut ostamaan kaikki kamppeet. Kevätjuhla koittaa koulusta ja opettajallekin pitäisi ostaa kukkia. Missä ajassa sitä ehtisi hankkia bikinikunnon, kun talven villakalsarit näyttävät kasvaneen jalkoihin kiinni. Vettäkin tulee taivaalta ja ensimmäiset punkit ovat heränneet vaanimaan ja tartuttamaan tauteja. Linnut on paskoneet auton ihan piruuttaan ja naapurin teini pärrää yökaudet mopollaan. Puolisonkin voisi vaihtaa uudempaan versioon.

Pieni onnen hetki sateen jälkeen. 
Raskasta luettavaa. Kaiken pitäisi olla paremmin ja eikä mitään hyvää ole elämässä tapahtunut. Uskon vahvasti, että miettimällä yksinkertaista kysymystä “Mitä hyvää on tänään tapahtunut?” alamme pikku hiljaa näkemään ympärillä paljon pieniä hyviä asioita. Arjen harmaudesta löytyy aina pieniä asioita, mistä hyvinkin voi olla onnellinen. Nämä pienet hyvät asiat voi kirjoittaa aluksi ylös vaikka kalenteriin. Synkkien ajatusten iskiessä voi kalenterista muistuttaa itseään hyvistä asioista.

Jos niitä ei millään löydy, voit kokeilla punaista huulipunaa. Huulipuna kasvoille ja aluksi  hymyilyä omalle kuvalleen. Hymyile naapurille ja hymyile kaupankassalle. Aivoja kun voi huijata hymyilemällä. Hymyn kautta elimistöön leviää endorfiinia, hyvän olon hormonia. Aivot eivät ole kiinnostuneet onko hymyiliällä oikeasti hauskaan vai ei. Hymy vaikuttaa myös muihin ihmisiin. He vastaavat omalla hymyllään takaisin ja saattavat mielessään miettiä “Onpa onnellinen ihminen!”

Ja jos olet mies, huulipuna sinulla voi myös kummasti piristää ympäristöä. Silläkään ei ole väliä otatko sen hellusi huulilta vai ostat oman puikon. Hymyilemisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti